Home

Recensies van lezers

.

De zielsgeliefde ----------

‘De zielsgeliefde’ neemt je mee op een innerlijke reis, keert je binnenstebuiten, raakt je diepste verdriet en je grootste vreugde aan om je uiteindelijk achter te laten met een brandend hart en het diepe besef dat ware liefde geen sprookje is, maar werkelijk bestaat.

Michelle Shanti- uitgever en auteur van Godin op hoge hakken.

 

'IN DE BOEKENKAST' is een site over boeken, met recensies, tips en nieuws: klik hier om recensie te lezen

Als niet regelmatige boekenleester was ik erg verrast hoe dit boek mij kon meesleuren van het begin tot het einde, heel ontroerend verhaal, echt top! Deze doet mij verlangen naar meer! Echt een aanrader dus!

YingJang (bol.com)

 

T ijdens het lezen was ik volledig in het boek verzonken...
Dat zegt heel veel van iemand die 'normaal' geen romans leest !!
Heel mooi verwoord, het verhaal neemt je mee....
Het is leuk verschillende locaties in het boek te kennen, (Knokke, lissewege, Antwerpen,..) wat het nog eens zo speciaal maakt...De Joodse gebruiken beter leren kennen is een meerwaarde van dit boek.
Ik steeds zo benieuwd naar wat nog volgde, toen ik even neit verder kon lezen.
Dit boek is een aanrader! Kben al benieuwd naar deel twee.

Zanzibol (bol.com)

 

Ik hou normaal niet van het genre, maar dit verhaal is erg onderhoudend met goed uitgewerkte karakters, in een toffe setting Knokke en omstreken, Antwerpen en Jeruzalem. Een andere kijk ook op een voor ons vreemde wereld. Voor al wie openstaat voor andere culturen en inzichten en een mooi verhaal. Ik kijk uit naar het vervolg!

VeerleGJ (bol.com)

 

Af en toe neep ik in mijn arm om zeker te zijn dat "De Zielsgeliefde" echt was, zo meegenomen door dit prachtige verhaal als eerste telg uit de trilogie "De Besjert". Innemend, warm en zo levensecht. Voor zij die de streek kennen van Brugge tot de Oostkust is het een meeslepende roman, zo herkenbaar in zijn mooiste details. Als je een volk zo duidend kunt brengen en zo intens mooi DE ZIELSGELIEFDE een gezicht geeft dan begrijp je haar/hem zeker. Van begin tot einde was ik in vervoering en vaak geëmotioneerd. Tweemaal heb ik het boek gelezen om ook maar alle details zinnig opgepikt te hebben. Ik raad het boek dan ook ten stelligste aan voor iedereen.

Michel Debruyckere

 

De zielsgeliefde leest als een trein en maakt telkens nieuwsgierig naar hoe het verhaal verder verloopt. Ik heb het op een paar dagen uitgelezen. Wat ik extra bijzonder vond is dat het naast een meeslepend liefdesverhaal ook een schat aan kennis bevat over de gewoonten van het Joodse volk. Fijn om op zo een ontspannende manier bij te leren. De zielsgeliefde van  Marian Fack  doet je dromen en geloven dat het weggelegd is, die ene liefde die als geen ander bij je past. Ik ben alvast benieuwd naar het vervolg van deze trilogie.

Inge D'Hooge

 

De Zielsgeliefde is een prachtig verhaal dat iedereen moet gelezen hebben.
Het is boeiend, leest heel vlot en tegelijkertijd ook leerzaam. Je wordt er naartoe getrokken tot de laatste bladzijde.
Echt een ware aanrader. Laat het vervolg maar komen, heel benieuwd hoe het verder loopt.

Christine Oosterlynck

 

Een spannend boek met een mooi verhaal...
Het boek laten signeren is een absolute meerwaarde 

Tijdens het lezen was ik volledig in het boek verzonken...
Dat zegt heel veel van iemand die 'normaal' geen romans leest !!
Heel mooi verwoord, het verhaal neemt je mee....
Het is leuk verschillende locaties in het boek te kennen, (Knokke, lissewege, Antwerpen,..) wat het nog eens zo speciaal maakt...De Joodse gebruiken beter leren kennen is een meerwaarde van dit boek.
Ik was steeds zo benieuwd naar wat nog volgde, toen ik even niet verder kon lezen.
Dit boek is een aanrader! Kben al benieuwd naar deel twee.

Door  Shanti Aum Isabelle Franco

 

Het boek neemt je mee op reis naar de wereld van het jodendom.Een onmogelijke liefde tussen 2 mensen met verschillende religies.Doorheen het boek wordt je constant getriggerd om verder te lezen en dat maakt het heel boeiend.Het leest heel vlot,een echte aanrader.Ik kijk al uit naar tweede deel.

Christine Clerbout

 

Een geweldig boek over een onmogelijke liefde. Je wordt meegesleept in het verhaal over een christelijke hoteleigenares uit Knokke en een orthodoxe Jood uit Antwerpen. Waarbij je niet enkel ondergedompeld wordt in het liefdesverhaal maar ook wat meer te weten komt over het Joodse geloof. Een echte aanrader.

Toon Walleyn

 

Meeslepend en prachtig verhaal dat je leert dat echte liefde alles overwint

  David Ost

 

N toppertje, in 1 ruk uitgelezen...
Kzou zeggen laat het vervolg maar komen?? door 

Valerie Schmidt

 

Schoon boek verlang al naar het tweede deel. Proficiat!!!

Door  Sandrine Cartigny

 

Ja, ik heb hem! De zielsgeliefde (voor alle duidelijkheid: het gaat over het boek van Mariane Fack, de zielsgeliefde in het werkelijke leven heeft zich nog niet aangediend). Ik hou dit boek voor de maand van Valentijn om te lezen, februari, ideaal. Zoals ik wel vaak doe, sla ik als ik begin in een boek het open op een willekeurige pagina om te zien wat ik vind, vaak lijkt dit een boodschap te bevatten. Deze keer was het: chai, chai, chai, ken ani od chai waarop mijn oog viel, een Joods liedje: leven, leven, leven, ja, ik ben nog altijd levend. Leven volgens de liefde met een zielsgeliefde is pas echt leven.Het liedje gaat over hoop en leven. En daar gaat dit boek over: hoop dat je je zielsgeliefde ontmoet, dat ware liefde bestaat. Dat ik toevallig dit liedje vind, maakt het speciaal. Mariane, ik ben uiterst benieuwd wat ik verder zal lezen, maar ik weet nu al dat het een plezier zal worden om het te lezen en dat ik zal bijleren over het judaïsme.Wie de volledige tekst van het liedje wilt weten, de link voor een video vind je hier:  https://www.youtube.com/watch?v=Vuh1-jDi7Qw . Eén van de enige video's die ik vond waarin het lied werd ondertiteld. Het lied wordt gezongen door overlevers van de holocaust in 2018, wat deze dagen ook wordt herdacht.

Vicky Boerjan

 

Het verwoorden over toch uit een ander geloofsovertuiging
je zeker een zielsverwant als liefde kan ervaren in het bewuste leven...Dit prachtig verhaal inspireerde mij enorm hoe beide culturen toch de verbintenis kunnen aangaan
Een fijne aanrader ik heb hem reeds uitgelezen..Maar ik lees hem nog een tweede keer...hoe liefde de bovenhand en zielsverwant kunnen doen samen smelten..alsook aan de lieve dame...die dit boek heeft geschreven...heel veel bewondering...Marian tot in Lissewege..

Martine Sinnesael

 

Het romantische verhaal speelt zich af op een voor mij vertrouwde plaats. (wat een extraatje is) Het is zeer vlot geschreven wat maakt dat je steeds hunkert om verder te lezen. Hopelijk komt deel 2 van de triologie vlug op de markt.

Heidi Depickere

 

Mooi ontspannend boek, een mooie verhaallijn neemt je mee naar leuke plaatsen aan onze kust.

Chris Brion

 

Het boek neemt je mee op reis naar de wereld van het jodendom.Een onmogelijke liefde tussen 2 mensen met verschillende religies.Doorheen het boek wordt je constant getriggerd om verder te lezen en dat maakt het heel boeiend.Het leest heel vlot,een echte aanrader.Ik kijk al uit naar tweede deel. Lieve lezers,koop het boek,het is zo inspirerend,mooi,je wordt gewoon meegenomen in een andere wereld.Een ECHTE aanrader!!!!!!!!!! !

Christine Clerbout

 

Altijd leuk om een boek te lezen van een collega-schrijfster die je kent. Je voelt meer spanning als je aan zo'n boek begint te lezen dan bij een ander boek. Zeker als het boek je doet dromen van een zielsgeliefde. De betekenis van de namen van de hoofdpersonages verraden eigenlijk al veel over het boek: Céline (goddelijk) en Chaim (leven). Een goddelijk boek over waar het in het leven over gaat: de liefde. Na het lezen verlang je nog meer naar een zielsgeliefde die je vergezelt tijdens je leven (ik dan toch). O ja, 'hij die je vergezelt', dat is de betekenis van de naam Levi. Ik heb veel bijgeleerd ook over de joodse religie, wat voor de meesten van ons toch een onbekende wereld is. Ik sluit af met één van de weinige hebreeuwse woorden die ik ken. Ik wens Marian veel mazzeltof met dit inspirerend boek! En ik kijk al uit naar deel twee.

Vicky Boerjan

 

Wauw Marian, ik heb je boek in 2 dagen uitgelezen. Een pijnlijk verhaal en tegelijk oh zo mooi. De tekst die je vooraan in het boek achterliet is dezer dagen wel heel toepasselijk '... want liefde is het krachtigste medicijn dat er is'.  Ik kijk met ongeduld uit naar het vervolg ! 

Sigrid Moorkens

 

Eens dat je er aan begint,moet hij uit,zo'n mooi boek,hemels!

Monique Pollin

 

Wat een prachtig en inspirerend boek. Een echte aanrader voor Tweelingzielen. Heb het in één ruk uitgelezen en het heeft me zoveel geholpen in het proces waarin ik zit : Vertrouwen in het Universum. Wacht vol spanning op deel 2 .

Martine Neukermans

 

Geweldig boek... wanneer mogen we vervolg verwachten... zo nieuwsgierig .

Katrien Verlinde

 

Een héél mooi verhaal en benieuwd naar het vervolg!!

Lena Fack

 

Ik geniet zielsveel van dit mooie boek...begin je te lezen...stop je niet meer...ik vind hem TOP....

Cathy Van den Breen

 

Een prachtig boek!
ZIn om de plaatsen, beschreven in het boek, allemaal eens te bezoeken maar vooral.... Universum, laat die zielsgeliefde van mij maar komen... ?
In enkele dagen uitgelezen en al volop aan het uitkijken naar het tweede deel van de trilogie .

Griet Dewitte

 

Ongelooflijk mooi verhaal dat je direct in je auto doet springen om het in Knokke echt gaan te beleven... Gevoelig, mooi en hoopgevend dat echte liefde echt bestaat. Een aanrader voor iedereen. Ik heb boek reeds doorgeven aan moeder en ook zij is enorm enthousiast. Ik kijk uit naar deel 2, hoe sneller hoe liever zeker in deze tijden .

Katrien Verlinde

 

Heel erg van dit meeslepend liefdesverhaal,ook leerrijk en ja bijna verslavend, smaakt naar meer!

Inge V.

 

 Ik word ingepakt door het boek, zo reëel, de gevoelens zo tastbaar, zo ervaar ik het ook. Zielsliefde het bestaat echt .

Krista Vdb

 

De kracht van de zielsgeliefde is een stuwend liefdesverhaal die je door de pagina's meesleurt. Heel inspirerend om de rituelen van het Jodendom beter te begrijpen. Een echte aanrader!

Mieke Vandepitte

 

Ik voel me een beetje "blessed" dat dit boek is op mijn pad gekomen, zo veel liefdevolle EN spirituele energie, het hart wordt zo vol ermee...BEDANKT! Ja, het maakt je weer geloven in de liefde en vooral dat de aardse liefde (Venus) EN de goddelijke liefde (Neptune) op zo´n mooie wijze kunnen samen komen en zich manifesteeren in een menselijke stel... ik krijg er nog kippenvel van... IMG_256

Irmgard

 

Marian, je boek is uit! Man man man wat heb ik ervan genoten, uiteraard ben ik super nieuwsgierig naar het vervolg, laat het maar snel komen... Je schrijfstijl is heel vlot en boeiend, het leest als een trein. Ikzelf heb ook heel veel interesse in het joodse volk.

 

Oh neen, het is niet zomaar een roman. Het is een zalig verhaal. Dit boek leest als een trein, je betreedt twee werelden, de westerse van Céline en de joodse van Chaim. De inkijk in die joodse wereld is een schitterende belevenis op zich! De schrijfster slaagt erin om je mee te nemen in die andere wereld op een zeer spirituele manier. De karakters  zijn sterk gezet en de locaties mooi beschreven. Het is een boek zoals ik het graag heb, je voelt je één met het decor en je wilt dat het nooit stopt! Gelukkig is het een trilogie, er komt dus een vervolg!  ( Op Standaard online)

Katrien de Blieck

 

Normaal meer een detective lezer, maar dit boek in 2 keer uitgelezen, top, kijk uit naar het 2de deel . Carine de Craemer

 

Heerlijk hoopgevend, leuk om te lezen in deze vreemde periode! Ook leerrijk.
En... terug van bij ons in Lissewege!!
Joke Demaecker

 

P rachtig liefdevol en meeslepend verhaal...de moeite waard....kan niet wachten op het tweede deel.Een zielsgeliefde bestaat! Anneke Baert

 

Een meeslepend verhaal over twee geliefden die vele beproefingen moeten trotseren,omdat ze elk een ander geloof beleiden.Je wordt ondergedompeld in het jodendom.Het boek is heel mooi en realistisch geshreven.Het verhaal neemt je zodanig in de ban dat je gewoon,al wat rond je gebeurt vergeet,alsook de tijd.Ik kijk reeds uit naar het tweede deel van deze trilogie. Marc Machelen

 

Een pracht van een boek dat je in een ruk uitleest . Carine Meyers

 

Super boek.Je wordt meegenomen in een wereld van het jodendom.De moeilijkheden tussen 2 geliefden die er kunnen zijn als je een ander geloof hebt.Heel mooi en realistisch geschreven.Het boek neemt je zodanig in de ban ,dat je gewoon de tijd verliest.Een echte aanrader!!!!Ben al benieuwd naar deel 2 . Tine Clerbout

 

Dit is een boek dat je doet dromen van je zielsgeliefde over alle religies heen. Je maakt kennis met de Joodse cultuur en de moeilijke tocht vol obstakels om je hart te volgen. Een meeslepend verhaal waar je ingezogen wordt. VicB

 

Ve rrassend mooi verhaal én vlot te lezen daar het ons iets leert over een andere religie wat ik interessant vond.
kijk uit naar het vervolg
! Lena Fack

 

Deel twee komt eraan, kan niet wachten , wat een heerlijk boek . Anne Sannen

 

Ik heb inmiddels al heel wat prachtige boeken mogen lezen die via Paris books zijn uitgegeven. Wat een heerlijkheid dat schrijvers op deze manier hun boeken de wereld in mogen zetten. En wij lezers er van mogen genieten. Jessica Hagenaars
Een aantal van mijn absolute favorieten zijn:
- Het meisje wat aan de oever verscheen. (Geert Kimpen)
- In liefde naar vrijheid (Michelle Shanti)
- Godin op hoge hakken (Michelle Shanti)
- De zielsgeliefde (deel 1 vd Trilogie De Besjert) (Mariane Fack)

 

Zin om je te laten meeslepen in het tweede deel van een prachtig verhaal... een aanradertje in je boekenkast !
Ik kijk er alvast naar uit. Bedankt  Marian Fack  om ons te laten wegdromen in jouw verhalen
. Katrien Verlinde

 

Super aanrader .. “must read” book ! Hopelijk heb je er zoveel van genoten om het boek voor ons te schrijven zoals wij mogen genieten tijdens het lezen ! Veerle Van De Moere